Tuesday, October 14, 2008

Stori-mori after Raya....




Iman di pagi raya..posing ngan sampul duit raya pic upin& ipin&iman...hehe..



salam..akceli byk story yg i want to share with u guys.Time bln Ramdhan tu mmg xde posting apa2 sgt....mmg x sempat sesgt..so many things to do it...pas blk2 raya lak..diserang flu, fever...ter'over' mkn masa raya ler rasanya nie.Bila g klinik amik ubat..allergic plak ngan antibiotik tu, abis tgn bintik2 ngan gatal2...huuuu..so teribble...bcoz of that, pegi klnik lain lak..until now, cough still ada..but not so teribble...alhamdulillah..time kena fever tu , sian ler plak kat Iman..b4 this ada gak mkanan2 yg spare utk dia..bebalik je, x sempat nak prepare anything for him.Asyik bselimut jer, bgn2 tgk Iman dah mengadap satu tupperware biskut raya. Luckily ada gak biskut2 raya..then i ask him..." Iman lapar ker?" " yer aaaa...Iman aparr nie..." jenguk2 dlm tupperware tu, dah stgh abis biskut sarang semut.Biskut pebret dia ler tu.mmg x larat sgt sbb pas bfast tu termuntah 2 kali....nak bgn pun kepala pening jer...last2 bgn masak nasi jer for lunch..abah blk tlg goreng telur...mkn ngan lauk2 askar yg member abah bg...sib baik jgk lerr ada lauk2 askar tu...tp seriously x brape nak selera sgt ler lauk2 askar nie..hehehe...hmm..abt one week gak ler dok berperang ngan sakit2 tu....Layan jer ler pic2..b4 & after raya nie...gambo byk tp lembap ler plak nak upload arinie..mana yg sempat jer ler yea...

Iman kt KFC, bukak poser sama anak2 yatim...lum azan lg dia dah sibuk meneguk air....sabar jer ler..

akceli nie 1st time tgk & merasa mknan2 tentera nie...memula abah bwk balik , sebungkus besar kat atas meja...malas ler plak nk bukak , dok pk2 ntah apa2 ler abah bwk blk nie...siap ngan garam laa...teh laa..jem ler...siap mancis lg..member abah ckp dia pun dah muak mkn sume nie...so skang benda2 nie jd stok kat umah kami lak...



Nie on t way nak blk raya kat t'ganu....singgah jap jumpa member abah tu coz dia x dpt blk raya...time nie ujan renyai2 jer..tu yg siap bpayung tu...Iman lak time msk dlm keta, bisik kt ummi..."ummi..iman jupe askarr...ada tembak2...(senapang ler tu) kwn abah tuu..."...siap bcerita pjang lebar lg tu...nie lak pic rama2..abah yg snapkan..coz so weird.

2 comments:

ummi said...

Salam Ida..apa khabar? Duk raya sakan lagi ke? Amboii hensemnya boy u tu..senyum meleret duk pegang angpau eh!

k a s e h K A M I said...

Comel tul la Iman ni!.. Alamak.. ada ammu aidil lah! Dah lama tak jumpa ammu aidil. Last jumpa masa jadi pengapit ammu aidil kenduri dia bulan 6 dulu. Kesian ammu aidil kan! Kena beraya dalam hutan..