Sunday, February 24, 2008

Hanya Spekulasi….Ternyata ia hanya spekulasi!!!...Semalam (22hb Feb) ketika berada di opis, aku cuba dapatkan kepastian khabar mengatakan Ustzh Siti Nor Bahyah bakal dicalonkan melawan Datin Seri Dr Wan Azizah di Parlimen Permatang Pauh. Hasil usahaku, akhirnya ku perolehi khabar yang sohih mengatakan ia adalah perkara yang tidak benar.

Malah Warta Jam10 RTM1 pagi ini (23hb Feb) mensohihkan lagi khabar yang ku terima semalam. Ku pohon kemaafan kepada Ustazah & Suami, moga dirahmati Allah SWT dan diberikan kekuatan untuk Ustazah dan suami untuk berdakwah. Harap2nya Ustazah tidak menjadikan spekulasi ini sebagai modal ceramah...jika tidak...malu teman...ahaks..

Apa yang pasti tulisanku memerlukan kepastian, malah usaha mendapatkan kepastian tersebut ku perolehi semalam dan dikukuhkan lagi dengan siaran berita pagi tadi. A’la kulli hal nyer...bagi diriku percaturan politik tidak boleh dipastikan segera, sehinggalah ia menuju ke wisel penamat...yakni esok...Hari Pendaftaran & Penamaan Calon.

No comments: